perjantai 3. toukokuuta 2013

Mekkoja mekon perään


Pitäisiköhän tähän heti alkuun tähdentää, että osaan ommella jotain muutakin kuin mekkoja. Niitä on nyt vaan putkahtanut ompelukoneen neulan alle toinen toisensa perään. Onneksi kaikki eivät ole jääneet meille, vaan niitä on annettu myös lahjaksi.

Tämä hame oli isomman oma toivomus; "Ompelisitko äiti tästä pinkistä kankaasta minulle jotain, vaikka hameen." No äitihän ompelee jotain kivan yksinkertaista. Reijät resoreihin tehtiin napinläpinä, kun illan tunteina muuta ei ollut käytettävissä.

kangas Nosh, kaava oma

 Isomman saatua oman mekkonsa, piti pienelle ommella tietenkin samasta kankaasta jotain, millä samistella. Mekkotehtaan Orelma-kaavalla syntyi ihana mekko, jota kylläkin kavensin todella reilusti.

Ja kun vauhtiin oli päästy kankaan tuhoamisessa, päätin ommella mekon myös lahjaksi kummitytölle. Kangas ei vaan tahtonut enää riittää pituudesta, joten helmaan piti tehdä pieni jatko. Tulipahan kokeiltua "rimpsuhelmaa". Ei ollut sitten ihan helppoa päättää, miten helma huolitellaan ja kokeilujen jälkeen päädyin kääntämään helman normaaliin tapaan käänteelle. Kuva ei anna nyt oikeutta mekolle, mutta parempaa kuvaa en enää saa mekon lähdettyä jo uuteen kotiin.


kaava: OB Hoops mekoksi muutettuna
Viimeisenä kokeilin uusimman OB:n helppoa housukaavaa ajatuksena kesän housut. Kaava oli helppo ja nopea ommella. Siirtyisinköhän näiden housujen myötä mekoista housujen ompeluun :).2 kommenttia: