maanantai 22. huhtikuuta 2013

Synttärilahjoja ja ufoja

Hyvällä ystävälläni on myöskin kaksi tyttöä, jotka viettävät synttäreitä näin keväällä. Päätin toteuttaa heille synttärilahjaksi kesäiset mekot ja tavoitteena käyttää kaapista löytyviä kankaita. Pienemmälle menee ihana leppismekko Mekkotehtaan Orelman kaavalla, vaikkakin etu- ja takakappaleita olen kavetanut 10 cm käytössä olleen joustofroteen vuoksi.

koko 98 cm
Isommalle tytölle lähtee Hoops-kaavaa pohjana käyttävä mekko, joita olen tehnyt myös Iidalle. Kangas on Selian ihanaa raitaa, joka toivottavasti on saajan äidin mieleen. Muistelin, että perheessä on erityisesti pidetty perusväreistä. Tästä tuli niin ihana, että kangasta lähti samantien lisätilaukseen, jotta saan tehtyä siitä jotain myös omille tytöilleni.

koko 110 cm

Jostain kumman syystä joillakin töillä on taipumusta jäädä keskeneräisten (UFO) kasaan odottamaan, toiset pidempään ja toiset lyhyemmän aikaan. Mitään yhteistä tekijää näille keskeneräisille töille ei löydy. Jostain syystä innostus on lopahtanut matkan varrella. Pahaksi onneksi huomaan vielä olevani erittäin taipuvainen tekemään töitä lomittain, jolloin jokin työ unohtuu sitten lopullisesti. Aina välillä pyrin kuitenkin ottamaan itseäni niskasta kiinni ja tarttumaan johonkin näistä keskeneräisistä töistä, joista tässä yksi vanhimmista. Tämä on siis aloitettu jo kolme vuotta sitten ja siitä puuttui vain resorikanttaukset. Työn loppunsaattamiseen meni arviolta 15 minuuttia, joten ei voi kuin ihmetellä, miksi se oli odotuttanut niinkin kauan.

koko 86 cm, kangas kirpparilta

Jokaisella ompelijalla pitää tietenkin olla oma pieni apurinsa, joka piirtää kaavapaperiin, siirtelee kaavoja piirrettäessä ja vetää pöydän yli roikkuvista kankaista. Meillä pikku apurista on tullut melkoinen linssilude ja ilme on tämä melkein aina, kun ottaa kameran esiin. Ihana H.

11 kommenttia:

 1. Kivoja mekkoja,raidat onkin tosi raikkaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, raidat on tämän kesän juttu meillä :)

   Poista
 2. Tuo raitakangas sopii ihanasti mekkoon! Mie en kanssa tiedä miksi jotkut työt jäävät kesken, sen jos oppisi niin nopeasti jäisi sellaiset alottamattakin. Ihana linssilude-assari sinulla.

  VastaaPoista
 3. Niinpä, taitaa olla vähän tekijässä vikaa, kun pitää tehdä niin montaa juttua kerralla :D

  VastaaPoista
 4. Onpa se kaunista mekkona! Hienosti olet kohdistanut raidat hartialla =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla taitaa olla aika hyvä tuuri näiden kohdistusten kanssa =)

   Poista
 5. Mielettömän ihana ja raikas tuo raita tuossa mekossa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat mekkoset! Täälläkin odotellaan tuota ihanaa raitakangasta kotiutuvaksi (:

  VastaaPoista
 7. Ihana leppäkerttumekko :) Voi kun saisi itse edes joskus alulle jonkin tuollaisenkin projektin!

  VastaaPoista