perjantai 5. huhtikuuta 2013

Lomalle mukaan ja menoksi

Tämän vuoden lapinreissusta palattiin pääsiäisenä kotiin ja koska tämän porukan pakkaaminen reissuun ja tavaroiden peseminen ja paikoilleen saattaminen reissun jälkeen vie niin paljon aikaa, on tänne kirjoittelu jäänyt kuukauden tauolle. Onneksi ompelukone ei ole taukoillut, vaan saanut tehdä kunnolla töitä.

Pitkälle automatkalle kaipasin Helmille riittävän viileää haalaria, sillä fleece tuntuu olevan aurinkoisella kevätsäällä autossa liian kuuma. Tähän tarpeeseen syntyi "kokeiluversio" OB Jumpsuitista koossa 86 cm. Tämän haalarin vuoritin kokonaan trikoolla (hupussa tähdet, muuten valkoinen trikoo), sillä college oli melko kovan tuntuista yhdestä pesusta huolimatta. Haalaria on muuten pidetty senkin jälkeen rattaissa päiväunilla ja jopa mies totesi, sen olevan todella kätevä.


Olen tehnyt Iidalle vain yhden hameen, sillä ne tahtovat jäädä käyttämättä kokonaan. Meillä ei asu pientä prinsessaa vaan raisu leikkijä. Jostain syystä hameet kuitenkin välillä kiinnostavat ja sain tilauksen hameelle juurikin tästä ihanasta Majapuun kankaasta. No käyttökertoja on ollut nolla, joten täytyy toivoa, että tulee silti jossain vaiheessa käyttöön.


Sain ompeluystävältäni ihanan väristä Marimekon raitakangasta, jossa on kaksi juuri Iidan lempiväriä. Niistä syntyi t-paita valenappilista kokeilulla. Seuraavalla kerralla pitänee katsoa nappilista vielä oikeasti suoraan. Napit Iidan valitsemia. Kaava OB 3/11.


 Lopuksi vielä sovituskuvia armottoman auringonpaisteen kera. Iida alkaa vähitellen lämmetä näille kuvaussessioille ja jos äiti on riittävän nopea tulee hauskoja kuvia. Lopuksi piti saada vielä ihana yhteiskuva.4 kommenttia:

 1. Ihana haalari. Missä vaiheessa Helmistä on tullut noin äitinsä näköinen? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On tainnut kasvaa tyttö sen verran, että vauva piirteet alkaa kadota :) Suu ja nenä on molemmilla tytöillä melkoinen kopio äidistä :D

   Poista
 2. Ihanat tytöt! Minusta on hauskaa etteivät kaikki ole rinsrenssoja. Jumpsuit onnistui kyllä huipusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkäpä sitä uskaltautuu tekemään jostain toisesta, kivemmasta kankaasta toisen haalarin. Ja tietenkin isompi pyysi myös itselleen.

   Poista