sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Joulua osa 2 ja hunajakennopipo

Tähän postaukseen lupaan lopettaa vanhojen töiden esittelyn ja siirtyä vihdoin tämän vuoden puolella valmistuneisiin. Mutta vielä muutama joululahja ja muuten joulun aikaan valmistunut.

Essuja tein kaksi samanlaista sisaruksille. Näitä onkin tehty useampi kappale muutaman vuoden sisällä yksi Iidalle ja loput lahjaksi. Meillä käytössä joka kerta, kun leivotaan.


Iidalle halusin kokeilla liivimekkoa ja se syntyikin joustofroteesta. Koristukseksi pääsi Selian ihanasta Laulukala-froteesta otettu kala, jonka aplikoin eteen. Kokeilin tähän taskuakin, mutta lopputulokseen en ole niin tyytyväinen, joten voi olla, että tasku vielä poistetaan. Myös hihansuut ja kaula-aukko jäivät hieman liian ahtaiksi, joten seuraavaan niitä on muistettava avartaa.

Kaava: SK 104 cm
Näistä paperinaru kransseista pidän kovasti. Tämä on oma, joka on valmistunut jo pari vuotta sitten, mutta laitoin siihen ennen joulua vielä valosarja. Kaunis ja yksinkertainen.Välillä pitää muistaa myös Lenni-koiraa, jolle tein matonkuteista tämän solmulelun. Ei kyllä ollut meidän käsittelyssä kovin pitkään tämän näköinen, mutta tämä oli nopea ja kiva tehdä.


Viimeisenä jo syksyllä valmistunut pipo Iidan takin kaveriksi. Malli on paljon haastavamman näköinen kuin oikeasti onkaan. Tähän hunajakenno-neuleeseen löytyy ohje esimerkiksi täältä. Itse olen tehnyt oranssilla 4 kerrosta ainaoikeaa (aloittaen nurin) ja ruskealla 6 kerrosta sileää. Joka 7. ja 8. oranssi silmukka nostetaan neulomatta. Toivottavasti tästä sai jotain selvää.

Lanka: Karisma 61 g
Aloitus 90 s 1 o, 1 n neulottuna takareunasta

1 kommentti:

  1. Tuo hattu on aivan mielettömän ihana, etenkin livenä! Mun on pakko neuloa vielä tuollainenkin <3

    VastaaPoista