torstai 7. helmikuuta 2013

Paluu joulua edeltäneeseen aikaan

Pitkä aika on vierähtänyt jälleen blogin päivitysten kanssa. Jotenkin kuvien ottaminen pimeään vuodenaikaan ei ole innostanut ja blogi ilman kuvia on mielestäni tylsä. Jotain on kuitenkin näiden parin kuukauden aikana valmistunutkin ja aloitetaan joulua edeltäneestä ajasta ja joululahjoista.

Edellisessä postauksessa esiteltiinkin jo haalarit, jotka matkasivat tämän paidan kanssa pienemmälle kummipojallemme. Päätin kokeilla nappilistan tekoa tähän paitaan, kun pienillä siitä on selvästi hyötyä. Yllättävän helposti valmistui ja näitä voisi tehdä myöhemmin lisääkin.

Kaava: OB 86 cm
Isommalle kummipojalle lähti samasta autokankaasta tehty paita turkoosien housujen kanssa. Kangasta riitti enää etukappaleeseen, mutta lopputuloksena ihan pirteä paita.
Kaava: OB 110 cm
Kummitytön tunikaa varten piti testata tunikan kaavaa, joka on piirretty OB More Gray kaavaa käyttäen. Muuten tuli hyvä, mutta ihmettelin kaavan lyhyitä hihoja. Onneksi sain apua TOE-ryhmästä, jossa vinkattiin, että kaava-arkilla hihalle on kolme eri pituutta. Onneksi tämä sopii vielä Iidalle käyttöön ja vaihdetaan hihoihin niihin kuuluvat resorit, kun jäävät lyhyiksi.
Kaava: oma, pohja OB More Gray 104 cm
Edellisen tunikan tiedoilla tein sekä Iidalle että kummitytöllemme samanlaiset tunikat/mekot. Pituutta on vielä mekon verran, mutta toivotaan, että hihoissa riittää mittaa kasvua ajatellen. Kankaana ihanainen Laulukalat Selialta. Samaisesta metrin kankaasta riitti juuri ja juuri Helmille pieni liivi omalla kaavalla. Tulipa kerrankin käytettyä tarkasti koko kangas.
Viimeisenä vielä jotain muuta kuin ompelua. Näitä lumitähtiä olen virkkaillut parina vuotena ja nyt tein ne valmiiksi. Tässä parit kahdesta erilaisesta versiosta. Näitä teen vielä lisää itselleni ensi jouluksi, ovat sen verran kauniita ikkunassa.3 kommenttia:

  1. Nuo virkatut lumitähdet on kyllä ihanat!

    VastaaPoista
  2. Ihanat lumitähdet, miten taidokkaasti virkatut. Ja ihania vaatteitakin olet ommellut.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, itsekin pidän näistä lumitähdistä kovasti ja ovat rentouttavaa ja helppoa puuhaa.

    VastaaPoista