torstai 28. tammikuuta 2010

Hiihtämässä ja neuvolassa

Tänä talvena on ainakin lumen osalta ollut hyvät kelit hiihdellä, mutta kovat pakkaset ovat vain hieman rajoittaneet tätä. Sain uudet suksetkin, joilla on muutaman kerran jo päästy kokeilemaan.

Kävimme koko porukalla kokeilemassa hiihtämistä järvenjäällä Siilinkarille. Matkaa kertyi n. 3 km tuulen tuivertaessa isolla selällä. Iida oli pakattuna pulkkaan nukkumaan. Alla oli lampaantalja ja tyttö topattuna makuupussissa ja päällä oli vielä ylimääräinen tuulta pitävä kangas. Nenänpäätäkään sieltä ei näkynyt, mutta lämmintä tuntui olevan, toisin kuin meillä muilla. Pulkka kulki mukavasti tasaisella alustalla hiihtäjän perässä, joten seuraavaksi mietitään aisallisen ahkion vuokraamista tai ostamista pidemmille reissuille.



5 kk neuvola oli jo melkein kaksi viikkoa sitten ja lukemat olivat tällä kertaa 8 345 g ja 66,6 cm. Painoa tullut n. 500 g kuukaudessa. Tällä kertaa vuorossa olikin kolme rokotetta, joista Rota suun kautta. Ei saanut neuvolan täti enään näiden jälkeen yhtään hymyä osakseen. Pelkästään otsa kurtussa tuijottelua.

Meillä opittiin kaksi viikkoa sitten myöskin kääntymään mahalta selälleen. Tiedä sitten, oliko tämä kuinka hyvä, sillä nyt Iidaa ei saa millään enää pysymään mahallaan, kun kääntyminen käy koko ajan näppärämmin.

Äiti pisti myssypajan käyntiin ja jämäpaloista syntyi kasa kuvan mukaisia myssyjä. Saipa yksi nukkekin omansa, kun ensimmäisestä tuli aivan liian pieni.


1 kommentti: