keskiviikko 19. elokuuta 2009

Neuvola ja ulkoilua


Kävimme tiistaina tytön kanssa ensimmäistä kertaa neuvolassa. Paino olikin kiinnostavin asia ja erityisesti sen nousu. Miehen ehdotuksiin kalava'alla mittaamisesta en lähtenyt mukaan, joten piti odottaa neuvolaan asti. Viikon ikäisenä painoa oli tullut jo 200 g syntymäpainon päälle, joten tyttö on ollut ruoka-aikoina kotona.

Sateisesta päivästä huolimatta kävimme tiistaina kärryttelemässä lähistöllä, kun kerran nyt oli luvallista lähteä ulkoilemaan. Tyttö veteli sikeitä koko reissun ja jatkoi vielä tunnin verran kotiin päästyään. Nyt päästäänkin sitten joka päivä ulos joko omalle pihalle tai sitten lähistölle koiria ulkoiluttamaan. Ella harjoittelee itsenäisesti "lapsenvahtina" toimimista ja asettui eilen vahtimaan rattaita.


Ella on ilmeisesti todennut, että on parempi itse osallistua saadakseen huomiota, ja tuli makailemaan minun ja tytön kanssa. Aika söpöjä olivat vieretysten makaillessaan. Tänäänkin Ella on ollut jokaisessa vaipanvaihdossa ja syötössä mukana. Siinä ohimennen kun saa aina muutaman rapsutuksen.

Tänään oltiinkin sitten ensimmäistä kertaa päivä tytön kanssa yksin, kun mies kävi päivän töissä isyyslomansa keskellä. Nukkuessa meni koko päivä, siis meidän molempien eli sain itsekin nukuttua keskellä päivää, kun olimme kahdestaan kotona. Kokeilin tänään kantoliinaa, jotta saisin tehtyä edes jotain pientä päivän aikana, kuten pyykkien viikausta. Täytyy myöntää, että muutaman kerran kokeilulla vaikuttaa aika hyvältä. Tyttö nukahti molemmilla kerroilla muutaman minuutin kanniskelin jälkeen ja vaikutti muutenkin todella tyytyväiseltä oloonsa.

Nyt tartun tytön vielä nukkuessa sukkapuikkoihin, jotta saan lahjasukat valmiiksi.

1 kommentti:

  1. Terkkuja täältä naapurikunnasta! löysin sivusi puotipuksu Sadun sivun kautta. Ihana pieni pallero teillä siellä kotosalla, muuten saman niminen kuin oma tyttäreni.Aurinkoisia syksypäiviä!!

    VastaaPoista