torstai 3. syyskuuta 2009

Syksyä ja shoppailua

Aikaa on taas kulunut melkoisesti edellisestä postauksesta ja kaikkea onkin ehtinyt siinä välissä tapahtua. 
Viime viikon lopulla olimme reissussa ensin pääkaupunkiseudulla pikkuveljeni valmistujaisissa ja viikonloppuna mökillä. Valmistujaiset olivatkin hieman erilainen tapaus, kun virkaan nimitys tapahtui presidentin linnassa Halosen toimesta. Pukeutumiskoodi aiheutti hieman päänvaivaa, kun vanhojen vaatteiden kanssa on edelleen ongelmaa mahtumisen kanssa. Onneksi hieman yhdistelemällä sain koottua kohtuullisen vaatetuksen. 

Mökillä oli kovasti syksyinen tunnelma ja sitä lisäsi miehen metsästä löytämät ensimmäiset pienet suppilovahverot, joista saatiin kastike kalan kanssa. Kalaa saatiin kaupan tiskin lisäksi järvestä 8 kiloisen hauen muodossa. Edelliset hauet olikin jo syöty pois pakasteesta, joten sinnekin saatiin nyt täytettä. Täytyy kyllä todeta, että hauki ei ole ollut mielestäni kovin hyvää eikä vähiten lukuisten ruotojen vuoksi. Isoissa hauissa ruodot ovat sen verran isoja, ettei niistä ole onneksi haittaa. 

Mökillä on myös mukava ottaa rennosti.
Tiistaina tyttö täytti jo kolme viikkoa. Päivän rytmit vaihtelevat edelleen ja iltaisin on vaihtelevasti kitinää enemmän ja vähemmän pitkään. Taitaa kuitenkin kuulua asiaan. Onneksi yöt on vielä melko hyvin pyhitetty nukkumiselle, mitä nyt muutamia kertoja herätään nopeasti syömään ja sen jälkeen taas jatketaan nukkumista. 

Eilen lähdimme ensimmäistä kertaa bussilla keskustaan tytön kanssa. Kävimme vähän shoppailemassa kaikkea tarpeellista, kuten ihania kuviollisia muffinivuokia, joista kuva alhaalla, ja puiset sukkapuikot kokoa 2.75 mm. Nälkäkin yllätti matkassa ja äiti pääsi nauttimaan Kahvisalongissa lounasta ja tyttö oman ateriansa. Tämän voimin jaksettiinkin sitten kotiin asti.
Syksyn omenasato on kypsymässä todella nopeasti. Tänään ei voinut muuta kuin ihmetellä omenoiden määrää ja todeta, että hilloja pitää nyt tehdä. Tänään valmistui 10 litran kattilallinen sosetta valkeista kuulaista ja huomenna pitää vastaava tehdä kaneliomenoista. Mies pääsi kokeilemaan kaarnikka-puolukkahillon tekemistä ja huomenna saadaan niitäkin lisää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti