maanantai 5. elokuuta 2013

Joustista päälle

"Äiti, ostetaan tuota ihanaa apina kangasta, ostetaanhan!" Ei ollut äidin ostoslistalla, mutta ostettiin, kun siitä niin pidettiin ja oli tarjouksessa. Samaan aikaan näin FB:n TOE-ryhmän sivuilla ihanan idean pään yli vedettävästä hupparista. Myös syksyn Ottobressa oli samanlainen huppari, mutta kaavana käytin viime syksyn OB:sta vetoketjullista hupparia. Keltaista tehosteeksi taskuihin ja kantteihin ja valmista tuli, yllättävän hyvä tuli. Palautettakin sain käyttäjältä. Ensi kerralla pitää kuulemma keskustella hänen kanssaan myös kanttien ja taskujen värit. Tällä kertaa keltainen kantti oli hyvä, mutta taskussa olisi pitänyt olla punaista. Äiti ottaa opikseen.

Tehtävien listalla on ollut hupullinen kylpyviitta Helmille jo pitkään ja lopulta päätin leikata kankaat siihen. Kimmokkeena toimi heinäkuun haaste Saumavarassa, jossa laskettiin ostettuja ja ommeltuja kangasmetrejä. Insinööri minussa heräsi ja innostui laskemaan ja ompelemaan. Kankaaksi valikoituivat Taikametsä, josta en ole osannut oikein tehdä mitään, ja sisäpuolelle vielä bambujoustofrotee, jota oli pala pyörimässä pöydällä. Mallina käytin Ikeasta ostettua pyyhettä, joka on ollut todella toimiva. Vielä lisään reunoihin muutaman nepparin, niin pysyy tuulisemmallakin säällä rannalla paremmin päällä.

Kuvaamaan lähdettäessä päättikin Helmi pukea itse Iidan paidan päälleen. Onneksi isosiskolle kelpasi pikkusiskon huppupyyhe ja saatiin ihan hauskoja kuvia halkopinon vierellä. Miten onkaan vaikeaa saada kuvaa, jossa molemmilla olisi hyvä ilme tai edes katse kameraan.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana apinapaita ja tähän vaatteeseen kangas sopii hurjan hyvin. Kylpyviitta on minunkin ompelulistalla, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Ehkäpä jouluksi?

    VastaaPoista
  2. Mun blogista löytyy sinulle haaste ;)

    VastaaPoista