torstai 18. heinäkuuta 2013

Heinäkuun ompeluksia osa 1

Ompelukone ja saumuri eivät ole seisseet heinäkuussakaan käyttämättöminä. Aina välillä on ollut pakottava tarve istahtaa pöydän ääreen piirtämään kaavoja ja kokeilemaan jotain uutta. Illan ja yön aikana koneet ovat hurisseet ja sakset leikanneet. Onneksi ratkojalle on ollut varsin vähän käyttöä, vaikka saumuru tekeekin välillä sutta ja sekundaa, jota ei varsinkaan lahjoihin hyväksytä. 

Pohdinnassa onkin tällä hetkellä uuden saumurin tilaaminen, sillä omat taidot vanhan koneen kanssa alkavat loppua. Mukavampaa olisi tehdä kuin tapella. 

Tällä kertaa aplikointi harjoittelun kohteeksi päätyi Angry Bird's lahjapaitaan. Saajakin piti lahjastaan, joten saatanpa muistaa joulun aikaan vaikka vastaavalla pipolla. Kaavana Linear-paita (OB 4/13) koossa 134 cm.

Seuraavaksi valmistui kummipojalle ihanasta kalastajasta poikavärissä paita ja kaveriksi polvihousut. Kummipojan isä kalastaa myös, joten sopii heille oikein hyvin. 

Kaavat: paita Young Designers OB 3/11 92 cm
housut Saimit lyhennettynä 92 cm
 Myös miehelleni halusin tehdä jotain. Ensimmäiset kaavakokeilut t-paidalle olivat aivan liian isoja ja nyt tästä tuli ehkä hieman liiankin pieni, vaikka mittasin käytössä olevasta paidasta. No seuraavasta eli kolmannesta tulee sitten varmaan oikein sopiva, kunhan sinne asti pääsen. Mukaan kuvaan pätyi pieni linssilude.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti