keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kuukausi vierähtänyt

...hurjaa vauhtia ja blogimaailma, kuten koneella muuten oleminen on jäänyt olemattomaksi. Paljon on tapahtunut, joten pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja palata koneen ääreen. Eniten aikaa on vienyt Lankahamsteri -kuukausi, jonka aikana lankaa kului yli 500 g. Seurauksena neulomisesta kädet puutuvat tällä hetkellä todella herkästi ja nyt onkin aika pitää hieman taukoa tästä ja siirtyä sitten vaikka ompelukoneen ääreen. Katsotaan toteutuuko.

Iida on kasvanut ja oppinut hurjasti uusia taitoja. Maaliskuun puolen välin jälkeen otettiin vihdoinkin käyttöön taito kääntyä myös selältä mahalleen. Iida keksi, että liikkua voi myös kierimällä ja siirtyy ketterästi pyörien huoneen toisesta nurkasta toiseen. Tämän seurauksena mikään alle puolen metrin ei ole enää ollut turvassa ja meillä onkin siivottu tavaroita pois ulottuvilta.

Ensimmäiset hampaat ilmestyivät 6.3. ja viikko sen jälkeen. Olin vielä edellisenä päivänä vakuuttanut, että meillä ei ole tulossa hampaita, kun en ole mitään huomannut ja mitään kärttyisyyttäkään ei ole huomattavissa. Kyllä oli äidillä ihmettelemistä, kun seuraavana päivänä Iida vei sormeni suuhunsa ja sain huomata siellä olevan hampaan kulman :)

Viimeiset kaksi viikkoa meillä on myös taputettu innokkaasti. Kommunikaatio on tässä selvästi kehittynyt, kun saan Iidan taputtamaan pyytäessäni ja Iida saa huomioni kiinnittymään taputtamalla. Ihanaa.

Sitten vielä käsitöihin. Hamsterikuun aikana valmistuivat seuraavat työt:

Lapsen neuletakki koko 86 cm
ohje: Novita syksy 2009
lanka: Seitsemän veljestä isoraita 290 g

Mario myssy 78 g
ohje: täältä
lanka: Nalle kaksinkertaisena

Tiima imu 17 g
ohje: oma
lanka: suomenlampaan hahtuva

Bolero 103 g
ohje: Novita syksy 2009
lanka: Rose Mohair


appelsiinikassi 44 g
Ohje: Virkattua -kirja
lanka: Allino cottolin

1 kommentti: