torstai 13. joulukuuta 2012

Aplikointia ja kanttauksen opettelua

Blogissa onkin nyt ollut hiljaista, kun tuntuu siltä, että päivän tunnit riittävät vain tekemiseen. Tuotosten esittely onkin sitten kokonaan jäänyt. Osansa tietysti lähestyvällä joululla, kun kaikkia pukin apulaisen ompeluksia ei voi esitellä.

Jotain on saatu sentään kuvattuakin kiireen keskellä. Tässä tämän päivän tuotoksista muutama. Esitellään niitä muita sitten myöhemmin. 

Aplikointi on ollut suuren kynnyksen takana, vaikka olenkin jo pidempään ihastellut muiden töitä. Jotain piti itsekin kokeilla ja kuvaksi valikoitui tämä sympaattinen pingviini helppoutensa vuoksi. Ensin löytyi sopiva ommel koneesta ja siitä se sitten lähti. Parasta oli, kun näki valmiin kuvan paidassa. Oli vaikea uskoa, että olin itse saanut sen aikaiseksi.

Kaava: OB More Gray, 110 cm
Kun oli saatu aplikoitua, piti tietysti siirtyä kanttaamaan. Jotenkin tämä osuus on tuntunut tökkivän, vaikka olenkin muutamaa vaihtoehtoa kokeillut. Viime viikolla sitten törmäsin täällä uuteen ohjeeseen, jota oli pakko päästä kokeilemaan. Resori silitetään ensin kolmelle taitteelle ja ommella kaksoisneulalla suoraan paikalleen. Ihanan yksinkertaista ja neulojen vaihtoja ei tarvita. Alla olevien haalareiden kanttaukset syntyivät tällä uudella tavalla ja onnistuivat mielestäni hyvin. Ainoana miinuksena on kantattujen sivujen ompeleminen lopuksi, jolloin mielestäni jää todella paksu reuna, mutta helppoudellaan voittaa muut tavat.

Kaava: kopio valmiista haalareista, 86/92 cm

Kokeilin myös pikaisesti kuvien "lassoamista" eli ulkopuolisten osuuksien poistamista. Harkittavaksi jää, jatketaanko tällä linjalla.

3 kommenttia:

  1. Onpa tosi kivoja vaatteita! Varsinkin nuo haalarit.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat vaan niin hyvin onnistuneita. Tuo kuvien lassoaminen on opeteltava. Minä vain räpsin kuvat joko valkealla sohvapöydällä tai sängyn päällä. Ja tuo joustis on minusta täydellisen värinen!!! Tykkään, tykkään!!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos linkkivinkistä. Eilen juuri ompelin kanttaamalla ja se neulojen vaihtelu on kyllä tylsää puuhaa! Pitää kokeilla joskus tuota uutta keinoa :)

    VastaaPoista