sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ison kalastajan pieni kalakaveri

Meidän perheessä asuu kaksi kalastajaa, isompi ja pienempi. Iso käy kalassa kesäiltoina ja -öinä ja suuntaa taas pohjoiseen viikoksi kalastamaan. Pienempi haluaa olla mukana, kun isompi lähtee veneellä soudellen kalaan ja harjoittelee kovasti pihassa ja rannalla uuden, pinkin virvelin käyttöä. Haavin käyttökin on tullut tutuksi tänä kesänä ja voi sitä riemua, kun sai syödä itse veneeseen nostettua haukea.

Pienelle kalastajalle piti saada Majapuun kalastajakankaasta tunika ja ihana siitä tulikin. Kaavana jälleen kerran pidennettynä OB Young Designer's paita. Hihoihin päätyi pitkän harkinnan jälkeen musta pilkkukangas keltaisen sijasta. Nyt leggarin väriä voi vaihtaa tarpeen mukaan tai pikemminkin puhtaustilanteen mukaan.



maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannusviikon saldoa

Saimme Juhannusviikon alkajaisiksi pitkään odotetun yökyläilijän, kummityttömme. Tytöillä leikit sujuvat pääsääntöisesti erittäin hyvin, joten äitikin saa tehdyksi jotain. Lupailin heti ensimmäisenä päivänä tehdä paidan/mekon itse valituista kankaista ja tässä ihana lopputulos. Kankaaksi valikoitui Sampsukan Ystävykset ja siihen lisäsin EK:n pilkkutrikoon. Lopulta leikkasin vielä molemmille tytöille pilkulliset leggarit ajatuksena tehdä myöhemmin vastaava mekko/tunika myös omalle tytölle.

Seuraavana päivänä leikkelin lisää ommeltavaa ja tytöt pörräsivät ympärillä. Erityisesti kummitytöllemme kankaiden valinta oli mielekästä puuhaa. Samalla kävimme keskustelua: "Kenelle tämä tulee?" "siitä tulee meidän tytöille paidat" "Siitä tulee siis minullekin, koska olen teidän tyttö". Ihana H.

Kaavat: OB Young Designer's pidennettynä mekoksi ja leggarit OB 6/12

Juhannuksena päätin ottaa jotain helppoa ommeltavaa mökille. Mukaan valikoitui kasa puuvilla- ja vastaavia kankaita, joista leikkelin ison pinon pussukoita. Tällä kertaa valmiiksi ehtivät vain nämä kaksi, joista päällimmäinen Lennolilta ostetusta tilkkupussista omalle isälleni laturipussiksi ja alempi itselleni samasta kankaasta tehtyyn kesäkassiin. Kangas on jotain Ikean vanhempaa kangasta, joka on edelleen yksi suosikeistani.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Kuumailmapalloja ja raitoja

Edelleen jatketaan vanhojen eli viime kesänä hankittujen kankaiden käyttämistä yhdistämällä niihin uudempia. Kuumailmapallot saapuivat siis jo viime kesänä, mutta jäivät odottelemaan tätä kesää. Ja kuin sattumalta kangaspinossa ollessaan ottivat mukaansa samoilla väreillä olevan raitakankaan. Kuumailmapallot ovat varmaankin pehmeintä kangasta, mitä olen koskaan saanut käsiini, ihanaa.

Innostuin ihan viime metreillä kokeilemaan Helmille bodyn ompelemista ja siitähän tuli oikein kiva käytettävä. Viime metrit sen vuoksi, että Helmi käyttää jo 86 cm vaatteita ja bodyt ovat jäämässä taka-alalle pottailun vuoksi. Molemmat vaatteet OB 3/2013.




Iidan paidan kaavana OB Young Designer's ja housut lyhennetty OB Saimeista. Paita istuu hyvin päälle, mutta housuja olisi pitänyt lyhentää vielä lisää. Näyttävätkin nyt enemmän yöhousuilta kuin kesäcapreilta.



Helmi pitää kaikista eläimistä, mutta suosikki on oma koira Lenni, jolla painoa kolminkertaisesti Helmiin verrattuna. Villi ja vilkas Lenni jaksaa odottaa aina sen aikaa, kunnes Helmi on saanut siliteltyä ja sen jälkeen nuolastaan nopeasti ja poistutaan paikalta. Tänäänkin puistossa Helmin piti päästä kesken kaiken silittelemään omaa "koiaa" ja sieltä palattiin niin tyytyväisenä. Olisikohan tässä meille oma Junior Handler :)

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Legginssejä tarpeeseen

Kuvittelin, että meillä on hyvin legginssejä kesää varten, mutta niin vaan huomasin olevani väärässä, kun helteet koittivat. Kaivoimme laatikosta Iidalle yhdet, toiset ja kolmannetkin ja kaikki olivat jääneet pieneksi ja puristivat.

Onneksi nämä leggarit odottelivat jo viimeistelyä vaille valmiina ja pääsivät heti käyttöön. Ihanat ruututrikoot Seliasta. Ostajalle oli vaan iskenyt nuukuus kauppoja tehdessä ja punaisesta saatiin isommalle leggarit resorilla jatkamalla. Molemmille tyytöille siniruutuiset pitkinä ja punaiset capri mittaisina.


Näillä ei vielä isomman leggaripulaa selätetty kokonaan, joten jatkoa tulossa vielä.