tiistai 25. elokuuta 2009

2 viikkoa

Tänään tuli täyteen kaksi viikkoa pienelle neidille. Kävimme tänään myös neuvolassa ja epäilykseni, että painoa on pyöreiden poskien muodossa tullut sai vahvistuksen. Tytöllä on nyt painoa 4105 g eli painoa on tullut viikossa melkein 500 g, HUI. Meillä ollaan selvästi kotona ruoka-aikana ja maitoa riittää. Myös pituutta oli tullut melkein 4 cm lisää ollen nyt 53,4 cm. Tässä muutama kuva kaksi viikkoisesta tytöstä.

Varpaat ja sormet ovat olleet syntymästä asti melkoisen pitkät. Sormet ovat selvästi äidiltä, mutta jalkaterän ja varpaiden pituus on vielä epäselvää. Kaikista pienimmät sukat eivät enää mahdu jalkaan ja uusimmat sukat ovatkin olleet jo kokoa 17/19. 





Tänään valvoimmekin sitten oikein urakalla alkaen klo 11 ja nukkumaan menimme klo 21. Välissä otettiin enimmillään puolen tunnin unet autossa tai rattaissa. Neuvolassa ja kaupassa käynti sekoittivat päivärytmiä kunnolla. Sen seurauksena illalla olemmekin sitten saaneet nauttia nukkuvasta tytöstä ilman iltakitinöitä. Luksusta :)

Blogin kirjoittaminen ja kuvien siirtäminen on osoittautunut haasteelliseksi pienen tytön kanssa. Ainakin iltaisin blogin päivitys ei ole onnistunut moneen päivään, joten pitänee hieman muotoilla uudelleen päivärytmiä ja päivittää ennemmin aamusta tai päivällä unien aikaan. Myös kuvien siirtäminen on vaatinut uuden opettelua ja on ollut melkoisen hidasta. Nyt kuitenkin kuvien koko on saatu sopivaksi ja ne saa siirrettyä blogiin nopeammin.

Alla vielä kuva kimpusta, jonka keskellä istui ihastuttava Bukowski-pupu. Tämän saimme työporukoilta. Kiitokset heille ihanista kukista.

perjantai 21. elokuuta 2009

Normaalia arkea

Saimme tänään ihanan laulukirjan lahjaksi. Kiitokset Johannalle! Olinkin jo ehtinyt miettiä laulukirjan ostamista tai kirjastosta lainaamista, koska laulujen sanat ovat olleet kokonaan hukassa. Monta tuttua laulua löytyy kirjasta ja paljon uusia tuttavuuksia. Onneksi mukana on samat laulut cd:llä, jotta uusiin lauluihin tutustuminen käy helpommin.

Kirjan lisäksi tyttö on saanut monta ihanaa lahjaa; nalleja, pupuja ja vaatteita. Kiitokset kaikille ihanista muistamisista.

Tällä kertaa kamera on saanut olla rauhassa ja uusia kuvia ei ole tullut otettua. Eilen ja tänään olemme opetelleet kantoliinan käyttöä ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Ilmeisesti myös tyttö on tyytyväinen oloonsa, koska on joka kerta nukahtanut siihen. Elämä vauvan kanssa on osoittautunut melkoisen "märäksi". Pyykkiä syntyy ja pyykkikone on pyörinyt. Onneksi pyykkiä on voinut taas muutaman päivän kuivattaa ulkona. 

Kestovaippakokeilua pitäisi viedä taas eteenpäin. Olen ostanut muutaman jo valmiiksi, mutta ovat vielä liian isoja. Myös vaippojen ompelu itse houkuttaisi, kunhan löytäisi sopivan kaavan ja hetken ommella. Puikoilla on odottamassa villahousut, jotka jäivät kesken, kun en osannut arvioida niiden kokoa ennen tytön syntymää. Pitäisi jatkaa niiden kanssa, kunhan saan ensin villasukkaprojektini valmiiksi.

Tyttö nukkuu nyt, joten pitää lähteä vielä siistimän keittiötä, kun saan tehdä sen rauhassa.

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Neuvola ja ulkoilua


Kävimme tiistaina tytön kanssa ensimmäistä kertaa neuvolassa. Paino olikin kiinnostavin asia ja erityisesti sen nousu. Miehen ehdotuksiin kalava'alla mittaamisesta en lähtenyt mukaan, joten piti odottaa neuvolaan asti. Viikon ikäisenä painoa oli tullut jo 200 g syntymäpainon päälle, joten tyttö on ollut ruoka-aikoina kotona.

Sateisesta päivästä huolimatta kävimme tiistaina kärryttelemässä lähistöllä, kun kerran nyt oli luvallista lähteä ulkoilemaan. Tyttö veteli sikeitä koko reissun ja jatkoi vielä tunnin verran kotiin päästyään. Nyt päästäänkin sitten joka päivä ulos joko omalle pihalle tai sitten lähistölle koiria ulkoiluttamaan. Ella harjoittelee itsenäisesti "lapsenvahtina" toimimista ja asettui eilen vahtimaan rattaita.


Ella on ilmeisesti todennut, että on parempi itse osallistua saadakseen huomiota, ja tuli makailemaan minun ja tytön kanssa. Aika söpöjä olivat vieretysten makaillessaan. Tänäänkin Ella on ollut jokaisessa vaipanvaihdossa ja syötössä mukana. Siinä ohimennen kun saa aina muutaman rapsutuksen.

Tänään oltiinkin sitten ensimmäistä kertaa päivä tytön kanssa yksin, kun mies kävi päivän töissä isyyslomansa keskellä. Nukkuessa meni koko päivä, siis meidän molempien eli sain itsekin nukuttua keskellä päivää, kun olimme kahdestaan kotona. Kokeilin tänään kantoliinaa, jotta saisin tehtyä edes jotain pientä päivän aikana, kuten pyykkien viikausta. Täytyy myöntää, että muutaman kerran kokeilulla vaikuttaa aika hyvältä. Tyttö nukahti molemmilla kerroilla muutaman minuutin kanniskelin jälkeen ja vaikutti muutenkin todella tyytyväiseltä oloonsa.

Nyt tartun tytön vielä nukkuessa sukkapuikkoihin, jotta saan lahjasukat valmiiksi.

lauantai 15. elokuuta 2009

Kotiuduttiin sairaalasta tytön kanssa

Maha-asukki antoi odottaa itseään tiistaille asti, jolloin seitsemän tunnin uurastuksen tuloksena näki maailman aivan suloinen, tumma pitkähiuksinen tyttö. Painoa oli 3430 g ja pituutta 49,5 cm.

Kotiuduimme kaksi vuorokautta synnytyksestä torstai iltana ja sen jälkeen onkin ollut totuttelua kaikkeen. Jo pelkästään tavaroiden saaminen oikealle paikalle hoitamista ajatellen tuottaa työtä ja sitä ei auta hoitopöydän puuttuminen vielä.

Tyttö on ollut kyllä tähän mennessä melkoisen helppo hoidettava. Yölläkin syödään  n. kolmen tunnin välein ja muuten nukutaan hyvin. Muutaman kerran päivässä jäädään 
seurustelemaan silmät suurina äänen perässä seuraten. Koirien äänet ovat ilmeisesti tulleet tutuksi jo mahassa, sillä haukahduksia ei säikähdetä ollenkaan.

Tänään olimme ensimmäistä kertaa kyläilemässä tutuilla. Hieman lähtö sovittuna aikana mietitytti etukäteen, mutta pääsimme hienosti liikkeelle lähes ajallaan. Tyttö nukkui kolme tuntia ja saimme rauhassa ruokailla. Oma vaatevarastoni tuntuu kutistuneen odotusaikana, joten pitänee hankkia jotain vaatteita, joilla voi lähteä kotipihan ulkopuolellekin. Kaikkiaan mukava päivä  aamun sateesta huolimatta.

maanantai 10. elokuuta 2009

10 viikkoa kotona

Tänään tuli täyteen 10 viikkoa kotona vietettyä aikaa. Ensin muutama lomaviikko ja sen perään äitiyslomaa loppu aika. Maha-asukki antaa odottaa tulemistaan pidemmän kaavan mukaan. Toivottavasti tänään päästään vihdoinkin aiheessa eteenpäin, eikä alkanut flunssa siirrä käynnistystä hamaan tulevaisuuteen.

10 viikon aikana on ehtinyt tehdä melkoisesti kaikenlaista pientä. Erityisesti ompeleminen ja neulominen ovat olleet mukavaa ajanvietettä ja aika ei ole käynyt niin pitkäksi. Kuvia tulossa myöhemmin, kunhan saan jollain tavalla kameran ja koneen vielä pelittämään yhteen.